Kallvindskamp vid Hundhanget


10 mars 2019. Det hade diskuterats i veckan om att det skulle bli en liten hangträff till helgen, och  när söndagen kom så visade det sig att vinden var kall, kraftig och lite ur vinkel för de vanliga klipporna, men flygsuget var stort hos alla inblandade. Så efter lite konferens bestämdes det att vi skulle mötas upp vid Hundhanget ute på Duvnäs utskog. Väl uppe på klippan så kunde det konstateras att riktningen var bra, nästan rakt på och att det blåste riktigt ordentligt, och kallt var det trots att man var rejält påpälsad.

Jag gömde mina prylar bakom en liten klipprygg bland träden där det nästan var lä och testade att kasta upp min Weasel i blåset. Den blev direkt bakpressad och satte sig i ett träd men var lätt att få ner, så jag klev lite längre fram mot kanten för att få mindre horisontellt tryck och testade igen, med samma resultat. Så det var bara att blya upp den och nu fick jag ut den i lyftet efter lite brottande. Jag fick en bra session med stort tryck och fick leka upp så mycket himmel jag ville, det fanns energi i massor och jag spakade loss ordentligt. 

Dock blev jag rejäl genomblåst och frös som en hund i vinden, så efter en halvtimmes flygande var jag så kall att jag tvungen att plocka ner Weaseln och försöka tina upp lite i lä bakom klippan. Under tiden hade fler anlänt och nu vart det en fin flygfrenesi när det kastades ut plan efter plan i det kalla lyftet. Brinken flög sin GrönaVinge och den gick som ett skott i stora svep över horisonten, den var som gjord för den här vinden med sin tyngd och snabba profil. Han tog även en fin sejour med sin RockBreaker som återigen visade på sin fantastiska förmåga att kryssa upp skyn med fart och svep i särklass. Den tålde också en riktig tumling ner genom en gran utan skador när han skulle landa den.

Pontus fick upp sin nybyggda Påswisel på premiärtur och den flög kanonfint trots att den inte var ballastad alls. Olof luftsatte sin nybyggda Wisel med glasfiberifierad kropp och den flög ordentligt fint trots att vinden nog var i överkant för vad den vägde. Det blev en kul flygaktivitetsfrenesi i en timme där framme på kanten men sakta men säkert nötte vinden och kylan ner oss trots att vi försökte värma upp i lä emellanåt. Tillslut var vi så nerkylda att vi gav upp, packade ihop och gick ner till bilarna. Väl där bestämde vi oss att åka till Nacka Forum för att värma upp oss med en riktig hangfika, vilket blev en riktigt trevlig och lång sittning med en massa hang-, bygg- och flygprat. En kall men mycket trevlig flygdag kort och gott.















Tobias

Kommentarer