Rock Breaker in da hus!


Vinter 2019. Efter att ha fått testflyga Brinkens något kantstötta Rock Breaker över Korpis så uppstod ett klart vill-ha begär hos undertecknad. Den hade en sån skön penetration, fart och tyngd i flyget, men också fin rörlighet och helt klart en fantastisk tålighet. Så snart satte jag mig och läste igenom hela tråden om hur den kommit till och utvecklats på RCGroups av skaparen mr Gazzasmith, vilket var både underhållande och intressant läsning.

När jag pratade med Brinken lite senare påtalade han att han eventuellt skulle göra en ny beställning från Gazza inom en nära framtid, så jag deklarerade direkt min vilja att hoppa på det gruppköpet. Och det dröjde inte alltför länge innan Brinken meddelade att det var dags, så det blev att hålla tummarna ett tag men det gick mycket snabbare och smidigare än väntat med transporten.



Paketet hade gått helt oskatt igenom hela kedjan från Australien och jag kunde snart hämta upp min Rock Breaker hos Brinken och begärligt fingra över den fina och välgjorda vingen med tillbehör. Väl hemtagen började jag läsa på i byggtråden igen och snart hade jag en någorlunda klar plan över hur procesen skulle gå till. Nu är jag ingen snabb byggare utan det tar ofta lång tid med en hel del veligheter så det drog som vanligt ut på tiden.

Jag missade att ta bilder under byggperioden men den var inte så svår egentligen. Man behövde bara göra kanaler för servosladdarna, limma kroppen på vingen och sen montera servon och rådda stötstänger, kablage, gjuta in bly och en massa småfix...


Fenan jag fick med var helt opreparerad, ren och slät glasfiber över skum så efter ett misslyckat försök med tejp så gick jag loss och lackade upp den ordentligt. Det blev glädjande nog mycket bra och jag tycker att den passar perfekt till färgsättningen på vingens ovansida.


Tillslut så låg den där, färdig och viktad och balanserad. Nu behövdes det bara en riktigt bra blåsdag på en av de större klipporna så skulle den få sitt luftdop. Och gissa om jag var taggad på att få kasta ut den i vinden...


Tobias

Kommentarer