Skakigt besök på Arenan



Lördag 4 november 2017. Vädret och vinden såg lysande ut för ett flygdag ute vid Björnö på Ingarö, så vi bokade upp ett besök på Arenan som vi kallar hanget där. Väl på plats hade Olof redan anlänt och börjat rigga sin wisel, jag skyndade på mina förberedelser och stog snart på kanten med min weasel i handen,kastade ut och fick börja brottas på en gång.

Lyftet var riktigt bråkigt och inte alls så där starkt och jämnt som det brukar, vi fick leta upp tryckområden som kom och gick och det var riktigt turbulent och knorrvligt mest hela tiden. Efter en hel del urtrillningar med sättningar som följd så lyckades vi hitta en metod för att få lite flygtid trots allt, man fick hålla sig längre bak och högre upp än vanligt och hämta lyft och höjd ute på höger- eller vänsterkanten när man klumpade sig. Man var tvungen att akta sig för att gå för långt fram eller lågt för då var man snabbt nere på backen igen.


När vi pausade så tog vi en ordentlig titt på vinden och det var tydligen så att vinkeln inte var helt optimal, det var betydligt mer väst-syd-väst än den syd-väst som brukar leverera sån fantastisk flygning på Arenan. Nu störde en udde någon kilometer bort och skapade all den turbulens vi fick brottas med.

Nåväl, skam den som ger sig, vi kastade ut igen och fick till en helt ok session allt medans solen sakta rörde sig ner mot horisonten. Olofs wisel sjöng verkligen på sista versen, den har blivit väldigt skrynklig på sista tiden och efter dagens sättningar så började den verkligen tappa formen med allt mer veckad framkant. Dags för ett nybygge deklarerade Olof och spettade den i klippan från höjden men wiseln bara ruskade på sig med lite mer veckad framkant som enda resultat.


Vi packade ihop och efter promenaden till bilarna så rullade vi bort till Bistro Björkvik där det blev en god kaffe och bulle att värma sig med, kort och gott ett bra avslut på en trivsam hangdag.

Tobias

Kommentarer