Sol och kallsvep över KungshamnSöndag 8 februari - 2015. Vaknade till strålande sol och efter en snabb laddning så rullade snart bilen ut till Kungshamn där jag inväntade Mike. Det vart en liten snötstrapats upp på klippan där man fick vara försiktig då det var glansis under snön här och där. Väl på kanten så visade det sig att vinden låg perfekt på så vi riggade hastigt och kastade ut.

Jag luftsatte Oceloten och fick svepa och yla ur den ordentligt i det vackra luftrummet, kunde nästan ha ballastat upp den lite men hade för kul för att landa och rådda med det. Mike flög sin Frettchen och den svepte fint den med i långa gungor. Vi stog där och sög i oss vyn, solen och det perfekta flygandet i långa stunder av koncentrerad tystnad och bara njöt av att få flyga loss i ett sådan perfekt hangögonblick, det var efterlängtat efter en sån lång period av mörker och mögigt väder vi haft.

När kylan började nöta in i fingrar och tår så var det landningsdags och Oceloten satte sig så fint i snön efter några försök. Mike hade lite otur under inflyget och en tall sträckte ut några grenar och svepte Frettchen ur skyn, det tog en stunds petande innan vi lyckats övertyga trädet om att släppa sitt byte. Sen packade vi ihop och pulsade ner till bilarna lite kalla men mycket nöjda. En perfekt hangsöndag kort och gott!


Tobias aka Fluffracka

Kommentarer