Hangrekning vid Bålstakusten

 
Söndag 7 april. Olof hade rekat fram två platser en bra bit norr om stan, uppe i Bålsta, så vi chansade på att få testa någon av dem i den något lynniga vinden. Efter en längre stunds bilåkande så hittade vi rätt och efter ha insett att det första stället där vi tänkta ställa bilen kändes som på marken till gården intill, så körde vi tillbaks nån kilometer och promenerade därifrån.

Den snötäckta skogsvägen visade sig vara glansis med lite puder på så det blev försiktiga steg någon kilometer innan vi vek av in i skogen och pulsade på tills vi skymtade att det öppnde sig framför oss. Väl ute på kanten kunde vi bara konstatera att det var ett fantastiskt fint hang, stort och rätt långt med fin form på klippan och bra för väst till sydväst.

Hangflinet växte sig stort tills vi insåg att vinden icke var sammarbetsvillig alls, en stor front närmade sig med mörka moln och snö från syd så vi antar att det var den som strulade till de utlovade vindarna. Men vi satt och fikade uppe på berget ett bra tag och njöt av utsikten och den dramatiska himlen, simpelt hanghäng är också ett skönt sätt att softa på på en söndag.


Efter ha knatat tillbaka till bilen så åkte vi till det andra stället, men efter en mindre promenad så kunde vi konstatera att det nog var flygbart men det första var rejält mycket bättre. På vägen hem så skymtade vi plötsligt något i fjärran, det var som en stor kant som bergsartat skar upp i himlen och vi kryssade oss snart fram för att se vad det var. En stor avfallstipp stack upp med en helt fantastiskt fin DS-kant att dregla över, dock så visade sig att det var rejält avspärrat in dit och efter att ha stått vid grinden och tittat så frågade vi oss om det överhuvudtaget går att få komma in för att flyga, det verkade inte vara så stor chans. Men vi får försöka få till nått kontaktförsök i framtiden...


Allt i allt en skön utflyktsdag i hangflygandets anda...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer