Fälttest vid Ågesta
Måndag 6 maj. Efter en svagvindssession som sakta bottnade ur efter ett tag på Korpis så passade jag på att nosa på ett nytt fält på omvägen hem. Det ligger nere vid Ågesta, mellan Bergå och Ågestasjön längs Ågestavägen, och jag hade blivit tipsad av Olof att det såg rätt fint ut där så jag passade på när vinden var svag. Fältet ligger precis vid vägen vilket inte är helt optimalt men det ligger även i en svacka så det känns inte som ett stort problem, det är inte jättestort och har trädkant på alla sidor men den långsmala formen gör att det ändå känns rätt trevligt och användbart.

Parkeringen är perfekt placerad uppe vid vägen så man lastar bara ur och går ner på gräset med planet och snurrar upp det i det blå. Jag kastade min A2Lite en timme tills solen hade gått ner och fick lite svaga och stökiga hugg på den svalnande luften, men det var ett utmärkt tillfälle att trimma lite och jobba med diffinställningen. Packade ihop när det mörkande och kunde konstatera att det är inte det största och enklaste fältet att flyga på men det passar nog utmärkt som reserv när Årsta är fullsmockat av fotbollsaktiviteter och annat, jag tänker i alla fall återkomma...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Det är ett fint litet fält att svänga förbi om man bor i närheten. Det känns som ett intressant fält att testa under lugna vinterdagar, borde bygga en del termik i den lilla dalen.

    Olof

    SvaraRadera

Skicka en kommentar