Afterworksvep på Aspberget


Fredag 3 maj. Vi hade en liten oplanerad afterworksession på Aspberget där vi sammanstrålade efter lite sms-konfererande. Det är ett fint hang för sydligt och det är lite kul att jag var där och nosade i början av min hangflygskarriär men inte hittade riktigt rätt bland träden för den perfekta kanten, men senare så var Olof där och letade och hittade rätt tillslut så vi fick ett finfint hang rätt lättillgängligt och nära stan.

Vi fick en fin session i det skarpa sidljuset och svepte och lajde loss ordentligt i det blå. Det blev en del sättningar men inga skador och man kan verkligen frossa i fina kantsvep och lite lätt trädslalom på den tajta öppningen vid kanten, landningar är lite råddiga då man inte har så stor plats att manövrera på men det finns strategiskt placerade träd att sikta på i värsta fall. Det finns också en perfekt formad klipphylla att ha som "hangsoffa" att sitta i när man flyger för den ultimata avslappningskänslan i solnedgångsljuset. Det var en fin kväll och vi fick mycket fin och trivsam flygtid...

Det blev en "liten" trädflygning som avslutning då Micke skulle gå lågt framför klippan och svepa upp igen, och tyvärr så sträckte en björk ut sina grenar och plockade hans Weasel ur luften. Den blev sittande ordentligt högt och efter en hel del fruktlösa försök att kasta pinnar och sten på den så började vi tro att den skulle få bli sittande tills nästa dag när Micke kunde återkomma med de långa plaströren. Men då gav vinden en liten hjälp och efter en vindby så lossnade det och trillade ner så fint, inga skador blev det heller.


Tobias aka Fluffracka

Kommentarer