Mulet kulet på nytt hang


Söndag 18 november. Vi åkte en lite längre tripp ner förbi Trosa till en udde utanför Lagnöviken, Olof hade rekat där i vintras och vi hade väntat på rätt tillfälle att åka ner och testa klipporna när vinden låg på. Efter en kort promenad genom skogen så kom vi fram till ett fint klipphang med en ingröpning som en halvgryta och rätt brant ner till vattnet så det såg väldigt bra ut.

Vi riggade snabbt och kastade ut i kanonfint och starkt lyft så det blev en lekig session precis framför oss på hangkanten. Formen på hanget inbjöd verkligen att flyga nära och långt under kanten då det var lätt att ta sig upp igen i det fina trycket och man kunde verkligen svepa loss en bra bit in i grytan. Vi lajade glatt på och hade en hel del nära-krockar men för en gångs skull så slapp vi midairs skönt nog. Diset gav en skönt magisk känsla till terrängen och utsikten och ibland var det som om planen blev lite osynliga i den begynnande dimman när vi svepte lite längre ut.

Allteftersom tiden gick så började luften fyllas av väta och snart övergick det till ett fint duggregn och när det började mörkna på så blev det till lite mer enträget regnade, så vi packade ner för dagen. Hanget var kanonfint och det fanns dubbelt så mycket yta precis bredvid till väster så man kan verkligen få till fina sessioner där när man vill och vinden ligger rätt. Mycket nöjda knatade vi tillbaka genom skogen och på vägen hem firades det med varm choklad. En bra hangdag kort och gott...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer