Solnedgång och birdfight


Måndag 13 augusti. Efter en bra DLG dag ute på Årsta så bestämde vi oss för att få till en kvällshangning i den ökande vinden och efter lite funderande och vindkollande så styrde vi ut mot Gåshaga på Lidingö. Det finns en fin lite utkiksklippa som vätter mot öst där och vi tyckte att det var lagom avstånd för att få till lite hangflyg innan solen gick ner.


Väl på plats var det ett svagt men jämnt lyft så vi kastade ut och fick en fin svagvindskrapning i det avtagende ljuset. Jag flög min Weasel som klarar lite svagare lyft och Micke flög sin Alula. Det blev lite svagare perioder ibland men i lyckades hålla oss uppe och kunde svepa runt bland träden och slänga in nån roll eller looping när det friskade på lite mer, mycket skönt stressfritt hangnöje med andra ord.


Dock så uppmärksammade de lokala måsarna Alulan efter en stund och började med en attackkampanj så länge den var ensam i luften, det blev åtskilliga anfall och skränande men dock ingen närkontakt då Alulan är så pass vändbar. Tror också att det mest var ett söndagskvällsnöje för måsarna för de la inte så hemskt mycket energi på att verkligen få tag på den.

När solen gått ner och vinden dött så packade vi ihop och åkte hangavslappnade hem.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer