Nytt hang - Finnsveden på Ingarö


Tisdag 7 augusti. Vi åkte ut mot Ingarö trots mörka moln och regnskyar över stan, min tanke var att testa ett nytt ställe på som vätter mot sydväst och Baggensfjärden. Det är höga branta klippor som stupar ner mot vattnet och vi har testat tidigare en bit längre ut men där var det inte helt perfekt så vi hoppades att den här spoten skulle leverera. Vi körde ut så långt vi kunde på en grusväg mot Finnsveden och parkerade vid en bom, packade ur och gick en bit på grusvägen innan vi vek av in i skogen. Efter några hundra meter terrängvandring så var vi framme vid klippan och det såg kalasbra ut, mycket bredare och öppnare än vad det såg ut på sattellitbild.Vi packade snabbt upp lite oroade av de mörka moln som närmade sig från väst, men hoppades att de skulle passera innanför oss. När vi kastade ut så var det bara att tjoa av lycka, det var ett starkt och stabilt lyft som gjorde att man verkligen kunde laja loss ordentligt både högt och lågsvepigt mot kanten. Vi lät Weaslarna rasta av sig en lång stund innan vi bytte över till de lite tyngre planen, Micke kastade ut sin Halfpipe och jag min Frettchen, och de gick som tåget i det fina trycket. Stort flygnöje blev det kort och gott.
Lyftet var så jämnt över hela hanget att det visade sig att man var tvungen att köra en rätt radikal landnigsteknik för att få ner planen enklast. Man fick gå rakt in mot skogen i en glänta som var öppen ut mot kanten och göra en mycket tvär u-sväng och sen ploppa ner på backen eller i nån av de små tallarna. Det var lite nervöst först men snart lärde man sig hur man skulle lägga upp det och då gick det mycket smidigt.


Vi flög tills det tornade upp nya stora regnmoln som kom skyndande i rktning mot oss, så då packade vi ihop kvickt och gick en annan mycket smidigare och kortare väg tillbaka genom skogen. Så nu vet vi tills nästa gång att anmarchen är betydligt enklare med den vägen. Ännu en bra dag på ett stort klipphang att minnas...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer