Magiskt på Gåseborg


Fredag 18 maj. Olof och jag åkte ut till Torndalsklipporna där vinden låg helt perfekt och vi planerade att flytta upp på Gåseborg när vinden skulle vrida lite senare på eftermiddagen. Torndalsklippan gav mig en lysande rolig session med Multifunen, lyftet passar helt perfekt för den och man kan vekligen leka loss lågt och nära, det är bara att glida lite ut så har man fint lyft igen även om man är lågt.



När vi flugit oss nöjda där så packade vi ihop och gick stigen längs vattnet bort till gåseborg, ca 20 minuters kuperad promenad i vacker sjönära skog. Väl där var det perfekt vind rakt på och vi hetsade med riggningen och kastade ut i det fina lyftet. Jag lät min Phoenix svepa stort och det var skönt att flyga den i stora rörelser som snabb ultrarapid efter Multifunens fladderlajande. Himlen mörkade på och gav oss en fantastiskt dramatisk bakgrund att rita mot så vi bara flög och njöt för det var så magiskt vackert.





Efter ett tag så kom Micke upp och kastade ut sin Fox i den nu avtagande vinden, och vi fick en lång och allt skrapigare session. Jag bytte över till Weaseln efter att det tunnat ut lite mer och snart så var det så svagt att bara Olof kunde hålla sin Wag i luften, den flög så sakta i det obefintliga lyftet att man kunde tro att den hängde i ett snöre från himlen.



Tillslut tog det helt slut och även Wagen fick problem så då var det bara att tacka för dagen och packa ihop. Vi gick den långa promenaden tilbaka mycket nöjda, Gåseborg är verkligen ett fantastiskt hang när det blåser på lite.



Tobias aka Fluffracka

Kommentarer