Sandö hanget


Måndag 2 juli. Olof hade rekat fram en ny spot utanför Hemmesta på Värmdö och nu när vinden låg rätt för en test så åkte vi ut på eftermiddagen. Väl framme så blev det en liten promenad och direkt hittade vi ett mindre hang ovanför en strand, men bara hundra meter längre bort så öppnade nästa klippa upp sig ordentligt och blev betydligt högre. Det stod en lite märklig stolpe högst upp på klippan med en orm som slingrade sig runt en treudd, och det fanns rester av en tidigare variant också, något man undrade lite över betydelsen av...




Så det var bara att rigga och testa lyftet, och meddans Olof testade det första lilla hanget så fick jag skönt flyt med Weaseln på den stora klippan. Det var fint lyft och det fanns en del träd att köra slalom mellan när andan föll på så jag kunde laja loss ordentligt. Efter en stund anslöt Olof och kastade ut sin lilla vinge, jag bytte över till Frettchen som jag fick vara lite noggranare att hålla farten med för att inte sjunka igenom. Klippan är rätt brant och räddningsyta finns mest utåt kanterna så man vill inte hamna för långt under kanten och tappa trycket. Men det blev ändå en fin session med en massa svepflyg och snabba svängar runt en fint placerad gran.



Vi roade oss för fullt tills en (vad det verkade som) oändlig rad av finlandsfärjor började passera med ca 5 minuters mellanrum och dödade allt lyft med turbulensen efter dem. Vi flög några av mellanrummen men tillslut blev det för upphackat och vi kände oss lite nöjda så vi packade ner för dagen och knatade tillbaka mot bilen. Vi körde en liten filmsession borta på det mindre hanget innan vi la ner helt och brummade in mot stan igen. En blev en ny trevlig hangbekantskap och en soft flygdag att minnas.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer