Midsommar på Blåbärsberget


Fredag 22 juni. Micke och jag hade planerat att spendera midsommarafton på hangkanten och seden tälta över natten för att kunna dricka lite öl och softa när det skymde och sen ljusnade igen. Vi var i klarläge på morgonen och när det visade sig att vindarna bjöd på nordostligt så blev det Blåbärsberget på Tyresö som fick äran att bli midsommarhanget. När Micke kom och hämtade mig så blev bilen verkligen fullpackad och sen var det bara att rulla ut mot Tyresö i det fina vädret.
Väl på plats så blev det tre omgångar med åsnevandring innan all vår utrustning var på plats, men sen var det bara att rigga först planet, slå på sändaren, öppna den första ölen och kasta ut planet i det lite svaga lyfte. Det blåste lite mindre än utlovat men det blev fina sessioner med allt vi hade släpat med oss ut och när man inte hade någon tidsfaktor så var det väldigt trivsamt att ibland bara sitta och titta på när det flögs och klunka lite långsamt på en öl.
Jag betade av Multifun, Frettchen och Weaseln, Micke flög sin Alula, Weasel, Halfpipe och luftsatte sin nylagade Fox, den flög verkligen kalasfint i sköna svep och han avslutade premiärflyget med en klockren handcatch. När det blev lite svagare ljus och vind och vi började känna av ölen lite så packade vi ner planen och upp maten. Det blev en trevlig kväll där vi satt på den gamla bunkern och mumsade och klunkade i oss tills det falnande ljuset över skärgården och utsikten var helt borta.


Vi riggade tälten i mörkret och knoppade snart in men väcktes senare på natten av regnet, det var bara att somna om och när vi väl vaknade vi 9 tiden så pissade det ihärdigt ner. Efter lite mer snooze till 12-tiden så packade vi ihop och forslade allt genom den blöta skogen till bilen för hemfärd. Även om det blev ett blött avslut så var vi överens om att det blev en väldigt lyckad och softskön midsommar att minnas...


Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Trivsamt, synd på regnet. Men nog hade ni kunnat släpa med er något roligare än Corona. ;)

    SvaraRadera
  2. Well, coronas blaskighet passar min mage rätt bra sen magsåret och man kan dricka många innan man blir slirigt, vilket ledde till en 3 - 4 st innan man var tvungen att landa för dagen. ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar