Mer nöjen på Mörtis



Söndag 10 juni. Vi åkte ut och möttes av mycket vind och fint tryck när vi promenerat ut till klippan genom skogen. Jag kastade ut min Frettchen och fick en kalassession med massor av aerobaticlajande högt och lågt, det fanns så bra lyft att man kunde bara leka loss med alla rollar, loopar, svep, invertvarianter och fiskvickningar man ville. Olof flög sin senaste lilla svepta vinge och den gick som tåget den också och ven så fint när den passerade nära.



Efter att ha tagit en paus och softat en stund så körde vi en ny omgång och testade att köra lite lajF3F på en bana med träd som rundningsmärken, 10 passager på tid var målet. Det var mycket kul och man fick verkligen brotta med lyftet och svängarna för att hålla farten uppe, så det blev rätt många snabba svep precis framför näsan och i klippkantshöjd. Jag satte 50 sekunder på första tidtagna flyget och Olof kämpade på ordentligt och lyckades kapa åt sig 49,7 efter 3 försök.



Det var mycket kul som litet test och jag har fundrat ett tag på om man inte skulle starta en enhetsklass med en billig och oöm kärra för att försöka få igång lite lajF3F tävlingar. Det vore kul att försöka väcka den tävlingsformen här i Stockholm nu när vi har så många bra klipphang med bra lyft i alla vindriktningar, och med rätt plan tror jag att det skulle nog kunna locka fler att testa.



Efter lite mer pausande så avtog vinden lite och jag körde en hypnotiskt lång sesh med F3F träning där svängarna bara blev flowigare och snabbare hela tiden, det var verkligen skönt att zona ut i en sån flygtrance. Olof testade sin lite tyngre vinge men den ville inte flyga i det avtagande lyftet så han fick klättra en del men den kom alltid tillbaka upp hel, han bytte snart tillbaka till den svepta vingen och kryssade fint längs kanten tills vi flugit oss nöjda.

Sen var det bara att tacka Mörtis för ännu en toppendag och gå tillbaka till bilen lite lätt urflugna.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Jag ser verkligen inte klok ut i det där improviserade solskyddet...

    SvaraRadera
  2. Hehe, hangkaeida. Funktion går ju före form ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar