Mörkt och ljust i Herrljunga


Lördag 12 maj. Vi hade åkt ner kvällen innan genom en rejäl regn och vindstorm och vi satt hela resan och höll tummarna för att det skulle bedarra till lördagen. När vi vaknade i Herrljunga MFK fantastiska klubbus på morgonen så regnade det fortfarande och blåste en del, så vi satt av tiden fram till lunch då det äntligen utlovade bättre vädret infann sig. Snart stog vi nere på fältet i avtagande vindar, uppbrutna moln och solglimtar, så tävlingen kunde börja.


Det blev en mycket kul tävling med allt bättre väder och mycket fin luft hela tiden, i de inledande omgångarna så hamnade man lätt långt ner i lä och några stycken utelandningar noterades bland de tävlande. Men allteftersom det lugnade ner sig så blev cyklerna bättre och mer varierade, så man kunde se tävlande som lät sina plan söka av långt ut åt sidorna och hitta fin luft långt bort gång på gång. För min del så fick jag en ok start och sen gick det rätt bra överlag, hade dock två utelandningar och den ena var bitter för det var en bra tid på gång då.

Hade läskigt nog för första gången två midairs, den ena bara en vingtuch men den andra så hakade de i varandra och singlade ner några varv innan de tack och lov separerade så jag kunde flyga ur trots att vi hade skrapat rätt lågt när vi krockade. Under ett kort ögonblick visste jag inte vilket av planen som var mitt eftersom båda var Polarisar men sen så fick jag fokus på det igen och kunde ta in det fö landning. Det blev nästan inga skador alls skönt nog och jag kunde fortsätta flyga utan avbrott. Överlag kändes det som dagen gick rätt ok och jag fick mycket bra läsning av flera av min tidtagare så det var väldigt tacksamt och lärorikt.

Tävlingen avbröts vid bestämd tid och vi flög därför bara åtta omgångar men det kändes verkligen som om det blev en väldigt lyckad dag ändå. Vi hängde ut lite vid klubbhuset i kvällssolen, det dracks lite öl, flögs lite inomhuscombatvingar och grillades innan prisutdelningen vid middagen.

Vinnare blev Jonas Ekman, tvåa Peter Jubel och trea Jonas Blomdahl. Själv kom jag på tionde plats, men framförallt så hade jag bättrat på mina procent, det blev 83,36 mot förra tävlingens 78,05 så jag kände mig verkligen nöjd. Så nu har jag skrapat ihop 3 sportsmanpoäng kul nog. Dock ska det noteras att jag fick stryck med EN poäng av nian, så hade jag flugit 2 sekunder till under dagen hade jag klivit ett steg upp, det gav verkligen en tankeställare inför hur man ska hantera sin flygtid på fältet.

Resten av kvällen ägnades åt prat och en del öl innan huset tystnade rätt tidigt. Dagen efter så körde de som stannade kvar en träningsdag och vi packade bilen och rullade hem. Stort tack till Herrljunga MFK för en trivsamt arrad tävling och gästfriheten i ert fina klubbhus.

Här följer lite blandade bilder från dagen...Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

Skicka en kommentar