Tillbaka i Mörtviken


Fredag 27 april. Det var ett bra tag sedan vi var på Mörtvkshanget, senast var den 16 december, så det kändes kul att få flyga där igen. Mörtis är ett favorithang med sin skarpa klippa och man står precis ute på kanten och flyger så det är en skön kontakt med kärran och lyftet är alltid mycket bra och vertikalt. Den lilla promenden ut gick fort och snart så var vi riggade och klara i den avtagande vinden.Jag började med min Multifun och fick en lite skakig session då det var precis på gränsen för den att flyga bra, men så länge jag höll den över kanten så gick det. Men när man kom lite för långt ner så hamnade man i bottenrotorn och damp ner illa kvickt. Så det blev lite klättringar ner för att hämta den men ingen skador skedde så det gjorde inte så mycket. När det tunnade ut lite till så växlade jag över till Frettchen och fick en skönt svepig flygning med den dramatiska himlen som fond, riktigt fridfullt svepande med passager någon decimeter framför näsan och så upp i en gunga och hämta fart igen. Hanglycka kort och gott.
Olof flög sin allt skrynkligare och tyngre Damp och fiskade lyft över hela kanten, med några enstaka sättningar då och då. Dampen är klart behov av ett klinikbesök, den börjar visa upp sina celluiter, veck, skrynkel och mjuknande former väldigt tydligt, jag är säker på att Olof snart har stramat upp den igen.

Vi flög oss nästan mätta men tillslut började det droppa från de tunga molnen så vi packade ihop och traskade hem genom skogen. Mörtis levererade igen och vi hoppas att snart vara tillbaka...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

Skicka en kommentar