Ny kant på Malmaön


Tisdag 15 maj. Vi åkte ut rätt sent till Malmaön för att kolla av en ny kant som passade dagens vindriktning. Malmaön har en mycket fin spot för östligt och efter lite mer granskning på satellitbild så visade det sig att det även fanns en till fin yta som vätte mer mot sydöst, så vi bilade ut och tog den lilla promenaden ut. Väl på plats efter en lätt anmarch så såg det väldigt fint ut även om vinden var svag, men efter lite snabb riggning så kastade vi ut planen i jämnt och fint lyft.



Jag lät min Weasel svepa loss och man kunde gå rätt långt ut till vänster och sen köra lite trädslslom på vägen tillbaka innan man gick ut och tog ett nytt varv. Det blev fina flyg med några sättningar när det tunnade ut lite ibland och man fick skrapa sig tillbaka upp mot kanten.



Olof flög sina nya konstruktioner i brunpapp/laminatfilm och den lite mindre maskinen plockades snart in då tyngden gjorde den lite väl känslig i det lätta lyftet. Sen fortsatte han med den svepta vingen och den gick mycket fint i det tryck som bjöds. De är både hala och snabba och nu när han har visat hur tåliga de är så är jag mycket sugen att bygga några varianter snarast.


Efter ett tag tunnade det ut rejält och vi flyttade ut en bit mot vänster på hanget och där fick jag en rejäl skraplektion med Weaseln. Det var så svagt att så fort man tappade flytet i det smala stråket av lyft på kanten så var det bara att plocka in den direkt, annars var man illa ute och det var rätt brant och långt ner till vattnet så man tog inga chanser. När solen gick ner så packade vi ihop och gick tillbaka till bilen med en soft hangkväll och en ny spot att glädjas åt.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer