Söndagsnöje på KummelbergetSöndagen bjöd på en sen start och vi passade på att testa ett nytt hang ute vid Kummelberget i Nacka i solnedgången. Det var bara en kort promenad upp från vägen till en hög och fin klippa, dock var den inte så bred men bjöd ändå på bra bredd på lyftet. Så efter att den lokala havsörnen flaxat förbi så kastade vi ut och hade en skön session i kvällsolen och den svaga vinden.

Det blev en svepig och ibland skrapig flygning för lyftet kom och gick ibland, man kunde dock ändå hämta höjd med lite skrapande och göra lite sveplek runt träden framför oss. Vi hade Weaslar och Damp runt huvuden mest hela tiden och man hukade sig lite när man hörde servona kraxa i närheten, men trevligt nog hade vi inga närkontakter så det vart en kul flygstund.

Sen började den otursamma avslutningen med att jag misslyckades med en handcatch, fortsatte med en rejäl trädflygning av Dampen och avslutades med en lättare trädlandning av Mickes Weasel. Min Weasel slet sönder en länk till skeven i skrotningen och var slutflugen, Mickes klarade sig utan skador, men Olofs Damp satt högt upp i ett träd som stog i den brantare delen av klippan.Efter en stunds lite riskabla försök på svaj ute på klippkanten för att nå den med våra spön så beslöt Olof att den fick sitta kvar tills den blåste ner. Ett klokt beslut för det var en läskigt brant, exponerad och oförlåtande miljö att balansera omkring i. Med lite tur skulle den blåsa ner de närmaste dagarna och det lovades inget regn framöver så det var riskfritt att lämna den där så länge.Vi packade ihop glada med att ha hittat ett nytt hang och fått en skön solnedgångsflygning, men var samtidigt lite missnöjda över att behöva lämna ett plan åt träden för första gången. Under promenaden till bilarna diskuterandes anskaffandet av långa PVC-rör som förlängning och pethjälp till våra 6 meters fiskespön, för vi tänkte inte låta trädet få sista ordet...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Vilken najs blogg med många riktigt bra bilder.

    Jag var nybörjarkillen vid årstafältet med tjejen. Coolt att se dig flyga. Syns väl där nån gång :-)

    SvaraRadera
  2. Hej och tack. Kul att du tittade in, det gick ju allt bättre sen såg jag, riktigt stabilt trots blåsten. Kul med en modellflygare till, lär tjejen flyga också sen. Ja det lär nog ske, kommer träna där rätt ofta framöver.

    Tobias

    SvaraRadera

Skicka en kommentar