Roadtrip



Måndagen den 12 mars så åkte vi iväg på en liten roadtrip, jag behövde hämta en F3K kärra i Linköping och Micke ställde vänligt nog upp att köra ner över eftermiddagen. Vi tänkte även passa på och kolla upp de höga klipporna mot Bråviken som verkar kunna vara kalasfina hang när det blåser sydligt, efter en massa studerande av satellitbilder så har de antyt att det borde vara värt en dagstur ner dit när vinden ligger rätt.

Vi brummade ner och tog av en bit innan Norrköping för att ta oss ner på vägen som går längs kusten under klippkanten, redan när vi var på väg ner så hittade vi ett bonushang. Det låg en utkiksplats precis bredvid vägen och även om det var lite trädigt omkring så såg det ut som ett hang väl värt att testa när vi tar oss ner. Sen fortsatte vi ner till kustvägen men tyvärr hade man ingen sikt upp mot klipporna så vi åkte vidare och efter en kort sidotur ut på en landtunga i Bråviken så fick vi lite sikt mot bergskanten. Och det såg helt strålande bra ut, högt med en hel del vertikal klippa och en klart tydlig kant med en del träd på, men det är ju inget problem för oss, så vi lovade oss själva en hangtripp så snart vindarna stämmer.



Sen åkte vi ner och hämtade mitt nyförvärv, en Edgevinge med Siriuskropp, och det kändes som en bra kärra att ha som utveckling och test. I värsta fall får den ersätta min A2:a som vardagsträningskärra, eftersom A2:an börjar bli rätt kantstött.



När vi hämtat planet så letade vi lite efter nåt hang att försöka nyttja den sista timmen innan solen gick ner och vi hittade snart en gräsvall vid en småbåtshamn, så vi stannade och plockade hastigt ut Weaslarna. Tyvärr bar inte vallen riktigt utan vi fick bara ut 3 svängar som bäst, mn det kändes ändå skönt att få ut lite "flygtid" i solnedgångsljuset. När solen gått ner så packade vi ihop och körde hem, och det kändes som en trivsam roadtrip på alla sätt och vis, sånt ska det helt klart bli mer av.



Tobias aka Fluffracka

Kommentarer