Hangsöndag på Kungshamnsklippan


Den fina NNV till N vinden fick oss att ta oss ut till Kungshamn igen och det vart en lyckad söndag, även om den var svag och mest bjöd på skrapflyg. Men kul hade vi ändå, det blev en hel del trädslalom och svepflyg både lågt och nära. Olof fortsatte att pröva gränserna med sin Wag och flög allt längre och längre bort, vi diskuterade om han kanske ska bygga en lite större cross contry version så han kan ha min GPS ombord och se vad det går att få ut för distansen med den. Det kan bli intressant.

Jag flög min Weasel och gladde mig åt att den är så väldigt allround att den lätt flyter omkring i svagvinden och man kan tom slänga in en roll eller en loop bara man tagit lite fart innan. Det är en liten glädjemaskin och alla hangflygare borde ha en i "flygplansbaggen". Vi hade lite trädkontakter men sånt är nästan oundvikbart när man har en sån lekig session och turligt nog vart det inga skador på plan eller träd, dock så hade Olof en liten klätterstund. Dagens spänning var när jag tappade fenan på Waseln vid en tuch and go, men den flög riktig bra utan och efter tre varv så blev det en lite hård trädlandning men trligt nog utan någon åverkan.

Det var också provdag för min nya kamera så det kommer en liten film senare i veckan. Det är en Sony HX9V och den levererar riktigt trevlig kvalitet på filmerna och är behändigt stor för att hanteras enkelt och ändå kunna ligga i fickan utan att märkas. Den kommer att följa med mig överallt framöver och testas under flyg på hang och fält.

Dagen avslutades när ljuset började ta slut och de stora vindblockerande färjorna kom glidande, och vi var återigen rätt nöjda med Kungshamnsklippan trots att vinden periodvis var riktigt tunn. Det börjar likna en trend nu med svagvindsöndagar, vi har verkligen lyckats tajma våra flygdagar ett tag nu, men vi får hoppas på att det blir lite mer blåsa nästa gång...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. GPS, kamera och buzzer får det bli i XL-wagen.

    Olof

    SvaraRadera

Skicka en kommentar