Hangsöndag i Nacka Strand



Vi fick till ett eftermiddags besök på klippan i Nacka Strand och även om den nordliga vinden var svag och det var rätt kallt så blev det en trivsam Weaselsession tills det mörknade. Klippan där inbjuder verkligen till en massa trädslalom och det finns en fin öppning mellan träden att svepa igenom innan man går ut och tar ny höjd igen, så det är ett riktigt lekigt ställe att roa sig och sin Weasel på i varv efter varv. Vi gjorde båda årets första trädlandningar men vi hade inga problem med att få ner planen utan åverkan så ingen skada skedd.



Vi hade två passager av finlandsfärjor och då var det bara att landa som vanligt då de läar ordentligt och turbulensen direkt efter oftast bjuder på oväntade hål i lyftet med snabba markkänningar som direkt följd av att botten har gått ur. Vi landade när vi knappt såg planen längre i det skumma ljuset från skymningen och packade lite kalla men nöjda ihop för dagen.



Nacka Strand klippan är en utmärkt spot för de där flygtillfällena då tiden är kort för den ligger nära stan och det tar 3 minuter från bilen innan man är på plats för att kasta ut. Dock ligger det stora höga kontorshus med glasfasader bakom en så man ska akta sig för att bli baktryckt av vinden och man måste trivas med att kunna dumpa sitt plan på klippan, eller bland träd och buskar för landningsytan är inte stor alls. Trots sin litenhet och utmanande landningsyta så det ett mycket roligt litet hang med jämnt och fint tryck när vinden är nordlig. Rekomenderas.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer