Årspremiär på Kungshamnsklippan


Första hangsessionen för 2012 blev på passande nog på Kungshamnsklippan, precis som förra året och dessutom så såg vi en större örn som passerade när vi knatade upp till klippan. Tyvärr så såg vi den inte mer för det hade ju varit kul att kunna filma en liten redux på In the eagles gaze och lägga upp. Promenaden upp i år var betydligt enklare då det bara var lite snö pudrat och enstaka ishala fläckar att undvika, så snart stog vi däruppe och riggade i en fin men -3 grader kall NV på ca 4 - 5 m/s och en blå himmel.

Vi fick en fin hangdag att skriva in i loggboken, med fint och jämnt tryck så planen flög så fint uppe i det svaga soljluset och man kunde leka ner förbi i fina högfartsvep och gå ut och hämta mer lyft för nästa omgång. Jag flög min Phoenix och ritade storlufts aerobatik mest hela tiden och frossade i vinande passager ner förbi nära mig på klippan. Olof började med sin Damp men en hård sättning slog snart av ett roderhorn så han fortsatte sen med sin Wag som surfade fint och högt i lyftet och periodvis var så långt borta att den knappt syntes.Tyvärr började vinden sen vrida mer och mer mot VNV så lyftet tappade lite när man var tvungen att ligga och trycka bort mot väster på hanget, men det var fortfarande flygbart och vi höll oss uppe tills solen gick ner bakom träden.

Efter landning så värmde vi lite gulasch och åt i den allt mer mörknande skymningen innan vi började att packa ihop för att knata ner till bilen. Det var en bra avslutning på årets första hangdag och man får hoppas att alla följande blir så här skönt fina och rogivande.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer