Svag vind och hagelFredagens hangbesök på Mörtviksklippan bjöd på en stunds bra flyg, avtagande vind och en ordentlig hagelskur. Vi skyndade oss ut och hoppades att slippa bli nerregnade och när vi väl var på plats så blåste det fina ca 4 m/s så vi riggade och kastade snart ut.

Men vi fick bara en 40 minuters session med sakta avtagande vind som gav oss riktiga skrapflyg mot slutet och det var förvånande vad bra min Phoenix höll sig flytande i det svaga lyftet, den flög lika bra som Mikes Weasel. Vi landade tillslut båda två när botten gick ur och blev snart hamrade av en rejäl hagelskur. Vi hoppades att det var skuren som hade läatt så när den var över så försökte vi oss på en Weasel session men vinden var så svag att det bara blev några svängar innan man var tvungen att plocka in den igen, det blev både klippsättningar och handcatchningar om vart annat. Vi la ner när det mörknade och ny nederbörd närmades sig.

Trots allt så var det skönt att få komma ut och lufta vingarna lite i skärgårdsluften. Blev bara några bilder på Mickes Weasel mot den regntunga himlen men de ger en bra känsla av dagen...Tobias aka Fluffracka

Kommentarer