Laga A2 - del 2Det har gått lite sakta framåt med lagandet av min A2a, jobb och förkylning har gjort att det dragit ut lite på tiden. Men nu har det tagits några små kliv framåt trots allt och snart så är den nog flygklar igen.

Nosen fick en omgång epoxy inmasserat i alla veck och bucklor, sen blev det ett "nosejob" med massor av microballonger utblandat i epoxyn och påkletat över den ojämna ytan. Nu ska det bara slipas jämnt och få en liten ybehandling så är nosen klar.

Gjorde en förstärkning i botten av nosen genom att epoxylimma fast en bit platt kolfiberlist som sträcker sig bakåt ca 15 cm, den har verkligen styvat upp hela den främre delen av kroppen. Det behövdes verkligen med alla de vecken som blivit i kevlaren.

Knåpade ihop en liten servohållare av ply som jag hade liggande, det kändes som en bra lösning då servot tidigare var limmat med en stor klutt epoxi och därmed hoppade loss när det veckades i nosen. Nu sitter hållaren fastlimmad och gör det lätt att ta ur servot om det behövs i framtiden.

Inte mycket kvar nu, kanske återpremiär innan första snön!?

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Hoppas den flyger bra även efter sin lilla rehab. Jag har för övrigt beställt en T8FGS-radio, så nu kan jag äntligen programmera igång min A2!

    Olof

    SvaraRadera

Skicka en kommentar