Revanch!!!Idag fick jag äntligen revanch på Gärdet efter den katastrofala dagen där den 12 november.

Det var riktigt kallt, svaga vindar och klarblå himmel med en uppåtgående sol när jag vaknade så efter en snabb frukost så packade jag hojen och trampade iväg mot Gärdet. Väl där så blåste det lite mer än jag väntat mig, ca 3 m/s och tempen var -3 C, men annars så var det toppenfint där i solen när jag riggade A2:an.

Första acken bjöd mest på att justera min rostiga kastteknik och få smaka på den kalla luften där A2:an ibland mest låg och stångade mot vinden i höjden, men det var också några små puffar ibland som gav en aning om att det kanske kunde hittas lite lyft om det lugnade sig lite. Men det var ändå kul att få komma igång igen och få flyga mot en blå himmel i den strålande solen. Fick en 2 minutare men annars så var det mest 1 - 1,5 i flygtid.Andra acken så hade jag kommit igång lite och nu lugnade det ner sig och man kunde känna att det passerade någon form av luftaktivitet ibland. Efter 2 kast så högg det fint och jag fick en 4 minutare på försiktigt cirklande, och direkt efter den så blev det en rejäl brottningsmatch långt ner i lä med en del höjdvinst där jag fick ut en bit över 7 minuter. Sen lugnade det ner sig lite i 4 kast men sen så fick jag en 3 minutare som visade att det inte var slut på lyftet än, och sedan en nästan 2 minuter och efter ett bomkast så högg det igen och efter riktig äggskalscirkling så landade jag på 4 minuter rejält nöjd.

Det var riktigt kul och glädjande att det gick så bra att plocka lyft i minus 3 grader så jag var mycket glad över dagens resultat och att jag tagit mig ut. Men ångrade dock att jag inte hade en acke till då det klart hade gått att få ut en timmes flyga till i solljuset innan solnedgången, så fler ackar är klart på inköpslistan nu.Kan nämna att jag klippte till en högervante så att det gick bra att kasta och styra utan att förfrysa fingrarna, och den fungerade alldelles utmärkt. Kompleterade med en liten ficka i bubbelplast som jag tejpade på undersidan av radion så jag kunde sticka in kastfingarna där för vindskydd och värme, vilket efter lite runtflyttande funkade perfekt och jag frös inte en sekund om fingrarna under de 2 timmar jag var där ute.Gott Nytt Flygår!
Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Simpelt och smart med bubbelplastficka!

    God fortsättning!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar