Hangweekend ala december

Lördag


Det lovades fina vindar och väder under helgen så det planerades snabbt in ett besök på storklippan ute vid Rangsta för att få ut det bästa av den västliga vindriktningen.

Rangsta är ett favorit hang då det är en hög och bred klippa med rätt stor yta att landa på och lyftet och trycket är riktigt bra i vindar från VSV till VNV. Dock är det väldigt brant med få avsatser så man får akta sig för att tappa lyftet och hamna långt under kanten, då får man försöka gå ut på sidorna och rädda sig med en nödlandning på nån av de skarpa och trädbevuxna klippkanterna.

Vi bilade ner och när vi väl var på plats så började det falla halvfrusna regndroppar, men vi tyckte att eftersom vi var där så var det lika bra att ta oss upp på klippan i alla fall. Så vi knatade upp och det blåste fint lite snett in mot kanten, så vi riggade snabbt och kastade ut.

Det blev en kanondag med fint jämnt tryck och bra lyft att laja i hela tiden trots att det regnande en del från och till, aldrig förr har jag flugit så mycket och haft så kul i regnskurar från en grå himmel och 3 plusgrader. Det vart en toppendag och vi passade på att värma lite gulaschsoppa under en paus och när vi mumsat i oss det goda och värmande mellanmålet så bestämde vi att det ska bli en tradition framöver vid kalla och ruggiga hangdagar.Jag flög min Phoenix igen och den fortsätter att glädja och leverera skönt svepiga flyg som viner fint när man får upp farten. Och landningarna gick utmärkt med den nyinställda kråkbromsen, avslutade dagen med en fin handcatch , så jag kände mig mycket nöjd med flygegenskaperna och hanterbarheten under landning.Olof flög sin Wag tills den stukade en skev i en hård landning och fortsatte sen med sin Damp som virvlade omkring som vanligt och gjorde sitt bästa för att inte hamna på bild.

Vi packade ner när det började skymma och rullade nöjda hem till stan i mörkret.


Söndag


Klarblå himmel och en fin VSV lockade ordentligt när man vaknade på söndagen, så efter lite snabb mobilkonferens så rullades det ut till Korpberget. Väl där var det bara att rigga kvickt och kasta ut planen i den fantastiskt fina och kalla vinden.Det blev en skön session mot en blå himmel med lite molnskyar och trycket och lyftet visade sig absolut från sin absolut bästa sida, Korpis bjöd verkligen på kanonflyg och man kunde verkligen ta ut svängarna där uppe i det blå och djupt nedanför hangkanten.Vädret var en rejält stor kontrast mot dagen innan och skönt att få surfa runt uppe i ljuset och svepleka efter humör med rollar, loopar, gungor, liggand åttor, fyrkantsloopar och visslande lågpassager utan uppehåll tills hela himlen var uppritad. Stor flygglädje kort och gott.

När solen gick ner packade vi ihop och konstaterade att det onekligen hade blivit en lysande hangweekend, en decemberhelg att minnas och även om man kände sig nöjd för tillfället, så hoppas vi på fler flyghelger som den här i vinter.

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer