Hang jul

Julafton


Efter förra helgens mörker och ihållande regn så var flygsuget stort och tummarna hölls för att högtidshelgen skulle dela ut en efterlängtad hangjulklapp. Så när det visade sig bli fina vindar och väder på julaftons dag så passade vi på att smita ut på en liten eftermiddags session, men efter att ha först åkt ut till Korpberget och gått på en bom med vind som precis vridit över till NV, så fick vi tillslut vind och lyft att glädjas över på klippan vid Kungshamn.

Det blev en lugn och svepig tillställning då vinden var rätt svag och sakta vred alltmer mot N, men det gjorde inget då det var så skönt att köra lite trädslalom, lågsniffar och laja runt i det jämna fina trycket. Att himlen levererad en alltmer färgrik solnedgång som fond gav så klart lite extra glädje till en perfekt hangjulklappsöppning. Jag flög min Weasel och Olof sin Wag och Damp.


Juldagen


Efter en liten sms-konferans på morgonen så bestämde vi oss för att ta oss ut till Ingarö för att testa ett nytt ställe som jag rekat fram på satellitbild och var rätt nyfiken på. Så vi rullade ut och snart så packade vi ur bilen och efter en kort promenad senare så stog vi uppe på en helt perfekt klippa med stora öppna ytor och en bra höjd och lutning. Att NV vinden låg rakt på och solen sken lågt från en blå himmel gjorde inte saken sämre alls. Det var bara att kasta ut och kolla av lyftet och det levererade trevligt nog väldigt fint och jämnt tryck, stor hanglycka kort och gott.Vi flög långa och lyckliga flyg med svep, acrolaj och lågsniffar, klippan inbjöd verkligen till att flyga kreativt mellan träd, långt bort, högt, lågt och nära. Och lyftet fanns där så fint hela tiden, det var bara att gå ut lite och hämta upp höjd igen när man behövde.

Jag betade mig igenom nästan hela min planarsenal och började med Weasel, fortsatte med Multifun och avslutade med en lång session med min nya favorit Phoenix. Den har en så skön energi av sin tyngd och det är en fröjd att höra den vina förbi när man hämtat upp en massa fart från höjd och sveper förbi nära.Olof flög sin Wag och efter en tappad servoarm så fortsatte han med sin Damp och ritade upp hela luftrumet både när och fjärran. Vi lyckades få till en liten midair när Phoenix och Damp stötte i varandra en bit ut men båda fortsatte flyga utan problem så vi antog att de bara highfiveade vingspetsarna över det nya hangfyndet.

När solen gått ner landade vi mycket nöjda och mumsade gulaschsoppa med bröd i den alltmer tiltagande vinden innan vi packade ihop och promenerade genom den mörka skogen tillbaka till bilen. Vi var mycket nöjda med dagen och utnämnde Vishamnsudd till ett av topp 5 hang runt Stockholm.Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

Skicka en kommentar