Svagvinds-skrapning på KlacknäsetTrots annalkande regn och svaga vindar så tog vi oss ut idag för att få till en hangsession ute vid Klacknäset på Ingarö. Lite duggstänk på fönstret under färden ut oroade men man har ju stått på hangkanten förut och trallat "Im flyyying in the rain" så lite väta skulle vi inte låta stoppa oss.

Väl på plats så kom det enstaka stänk men inget värre än så. Vinden var mycket svag och hade vridit lite mot ost-syd-ost så inte helt optimalt men vi kastade glatt ut i alla fall. Det var lite knorrvligt lyft där man fick skrapa runt och ta de små stigögonblick som bjöds till att hålla sig flygande, men ibland vart det sjunkande varv och snart satt man i ett träd om man kom för lågt. Det var ändå både kul och lärorikt med sådan brottning och det blev trots allt en hel del lite längre svepiga flyg tills lyftet tappade andan igen.

Dock vart det lite stryk för planen, Olof knäckte vingbalken på sin Wag och efter ett försök till att styva upp den med en fasttejpad pinne, vilket inte ville flyga alls, så flög han med alltmer v form på sin vinge. Jag lyckades slå sönder infästningen till en av stötstängerna på min Weasel under en mycket snygg och lätt landning konstigt nog. Så jag avslutade dagen med att försöka hålla min Frettchen flygande i det allt för vaga lyftet och fick periodvis lite fina flyg mellan en hel del desperat vinglande och nödsättningar. Vi avslutade när det började skymma och var överens om att det var en helt ok dag trots allt.
Tobias aka Fluffracka

Kommentarer