Filmåterblick 1

Under året har jag spelat in och klippt ihop ett antal korta filmer från våra hangflyg sessioner på klipphangen runt Stockholm och det har varit ett roligt och inspirerande projekt som visar olika flygstilar, väder och årstider. Det har blivit väldigt kul att kunna titta tillbaka genom filmerna och se hur det var vissa dagar på vissa klippor och få tillbaka lite av känslan av flygglädjen från det tillfället.

Jag tänker fortsätta projektet framöver och en bättre kamera kommer att införskaffas och ambitionsnivån kommer att höjas både i filmning och klippning, vilket ska bli mycket kul och utmanande. Men först börjar jag med att lägga upp alla de gamla filmerna med lite mellanrum, och kommer kanske även att klippa till några nya av det oanvända material som blivit liggande.

Först ut är Surfin on cold weak snowfarts. Vi filmade den 21 december 2010, en solig men -13 grader kall dag med svaga vindar, det var också var årets kortaste dag vilket märktes på hur snabbt solen duckade under horisonen. Min hangkompis Micke och jag åkte ut till Korpberget och pulsade upp igenom snön till klippkanten, där det var fantastiskt fint i den svaga och nedåtgående solen. Vi fick till en bra session och jag provade både att filma handhållet och med hjälp av ett enkelt gaffatejpat headcamfäste, det är därför jag har skidhjälm på mig. Det var så kallt att batteriet i kameran snabbt tappade kraften så vi fick filma några minuter och sen värma upp den i fickan igen. Vinden var rätt svag och därmed blev det en del skrapande och mest långsamma svepflyg men flygglädjen var det inget fel på alls. Och det gav definitivt mersmak till mer vinterhangflyg...

Namnet på filmen kommer sig av att vi skämtade om att vinden var så svag att vi flög på snöns pruttar, en liten allegori på att man ibland skämtar om att man flyger termik på insekts-, sork eller muspruttar.

Kameran var en Sony TX5, Micke flög sin Halfpipe och jag min Frettchen.Klicka på Vimeo loggan i högra hörnet för att se i full HD...

Tobias aka Fluffracka

Kommentarer

  1. Härligt med riktigt vinterflyg! Jag ser fram emot det kommande juldagshanget. Jag har beställt 5 m/s västligt, -2 grader och sol.

    Olof

    SvaraRadera
  2. Perfa, det kommer att bli episkt fint :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar